Hotell vid London Stansted

Hotell vid London Stansted

Många flyg anländer till Stansted under obekväma tidpunkter på dygnet. Det kan ha att göra med tidsskillnader men även med flygbolagens avgångstider som ibland kan vara väldigt tidiga. Att då ta ett expresståg eller en buss ut till flygplatsen från London mitt i natten för att anlända lagom till check-in vid 6-tiden eller liknande på morgonen, är kanske inte en alltför upphetsande tanke för många trötta resenärer. Då är det tacksamt att det finns flera boendemöjligheter i nära anslutning till flygplatsen där du kan övernatta om du anländer alltför sent eller alltför tidigt i ottan. Här följer flera tips!

Hotell intill Stansted Airport

Bara några hundra meter från flygplatsterminalen ligger ett flertal större hotell med fin standard och bra service. Du kan givetvis boka rum direkt via deras respektive hotellsajt, alternativt gå via Booking.com och förboka ett rum där. Om du anländer till flygplatsen och impulsivt bestämmer dig för att övernatta på ett hotell nära flygplatsen kan du givetvis gå rakt upp till hotellets reception och fråga om det finns ett rum ledigt. Dock kan det vara fullbokat under stora högtider så det bästa tipset är ändå att boka åtminstone några dagar (eller veckor) i förväg om du vet att du anländer till exempel strax före jul till något större evenemang i London eller liknande händelse.

Radisson Blu Hotel

Bara 300 meter från terminalen på Stansted ligger Radisson Blu Hotell. Det är ett fyrstjärnigt hotell med sköna sängar, rymliga sovrum, fina badrum och god frukost. Prisklassen är dock en smula högre än medelklasshotellen så förvänta dig ett pris på ca 1500 kr/natten utan frukost och drygt 1700 kr/natten frukost inkluderat. Från Radisson Blu Hotell kan du enkelt promenera bort till terminalen och på så sätt slippa alla transporter och allt kånkande med väskor.

Booking.com
radisson blu stansted 1024x763 - Hotell vid London Stansted
Radisson Blu

Hampton by Hilton

400 meter från terminalen ligger Hampton by Hilton som också är känt för sin fina standard trots att det är ett trestjärnigt hotell. Här kan du hitta bra rum till relativt rimliga priser och detta med frukost. Prisklassen ligger på drygt 1400 kr/natten. Härifrån tar du dig enkelt och smidigt till flygplatsterminalen.

Booking.com
hampton by hilton stansted 1024x682 - Hotell vid London Stansted
Hampton by Hilton

Hotell med längre avstånd till Stansted Airport

Vill du hitta en något lägre prisklass på hotellet och kan tänka dig att ta en taxi eller hyrbil ca 1-2 km bort då finns det flera budgetalternativ, dock med en rimlig standard utan att du behöver oroa dig för sönderfallna sovrum eller ostädade badrum.

Premier Inn

Ca 1,5 km från Stansted flygplats ligger Premier Inn som är en budgethotellkedja med flera rumstyper. Många par som har rest till Stansted har uppskattat rummen och hotellet överlag, samtidigt som det håller en helt okej prisklass. En natt kostar ca 800 kronor och frukost ingår också i priset.

Booking.com
premier inn stansted 1024x681 - Hotell vid London Stansted
Premier Inn

Holiday Inn Express

Ännu ett hotell i lägre prisklass är Holiday Inn Express som ligger ca 1,8 km från Stansted. Priserna är en aning högre listade än Premier Inn som vi listade ovan – en natt kostar 900 kronor med inkluderad frukost. Hotellet är sobert och relativt enkelt och passar perfekt som övernattning om du bara ska till och från flygplatsen och inte vill betala alltför mycket pengar.

Booking.com
holiday inn express stansted 1024x682 - Hotell vid London Stansted
Holiday Inn Express
Booking.com

Fristående hotell (inte kedjor)

Lite längre bort från Stansted ligger även mindre hotell som inte tillhör någon kedja. Exempel på dem är:

  • Stansted Guest House
  • Desalis Hotel
  • Old Thatch Bambers Green

Samtliga av dessa hotell ligger drygt 2 km från flygplatsen och är i betydligt mindre skala än de hotell vi listat ovan i artikeln. Detta ger dock en lite mysigare och hemtrevligare känsla som många resenärer kanske är ute efter att hitta. Prisklasserna på dessa småhotell ligger mellan 650 – 900 kr/natten – dock är det inte alltid att frukost ingår utan den måste betalas separat om du har det önskemålet.