Hyra bil på London Stansted

Hyra bil på London Stansted

London Stansted erbjuder flera stora hyrbilsfirmor där du kan boka hyrbil direkt vid ankomst eller hämta upp en redan förbeställd bil. Tänk på att Storbritannien har vänstertrafik och att det ibland kan ta ett tag innan du blir bekväm med att köra på ”fel sida” av vägen och ha ratten på motsatt sida än i din egen bil. I den här guiden talar vi om var hyrbilskontoren ligger, var du hämtar upp din bil och hur du tar dig in till London m.m.

Hyrbilskontoren – Car Rental Village

Många av hyrbilskontoren ligger i en avdelning på Stansted som heter Car Rental Village. Där kan du hitta flera stora firmor du säkert redan har hört talas om.

 • Budget
 • Alamo
 • Sixt
 • Avis
 • Hertz
 • Europcar
 • Goldcar
 • Enterprise – Rent-a-Car
 • National Car Rental
 • Easirent Car Hire

Car Rental Village ligger i ganska nära anslutning till huvudterminalens ingång. Med en kort shuttlebussresa kommer du dit och det enda du behöver kika efter är markeringarna ”Car hire village”.

Några biluthyrningsfirmor ligger dock en aning utspridda bortom flygplatsterminalen också, såsom Green Motors Car & Van och Hilton Rental västerut eller Thrifty Car & Van Rental på Takeley Street strax söder om flygplatsens huvudbyggnader.

Hämta din bil

De bilar som ligger i Car Rental Village har en särskild pick-up point där du hämtar upp din bil. Pick-up stället ligger i Mid Stay Car Park och befinner sig, även det, endast 5 minuter från ankomstterminalen. Med en gratis shuttlebuss tar du dig dit och de små bussarna går var 10:e minut.

Boka helst din hyrbil online

Stansted Airport betonar vikten av att hellre boka en bil online i förväg för att vara säker på att den bilmodell du vill köra finns tillgänglig. Vid högsäsong kan det nämligen vara fullbokat. Bokar du vid ankomst kan det dessutom bli betydligt dyrare.

Vi rekommenderar Biluthyrning.com för att förboka hyrbil. De jämför inte bara priset utan ställer hyrbilsföretagen mot varandra för att få ner priset.

OBS! Du måste vara minst 21 år för att få hyra bil på London Stansted och oftast måste även en ytterligare avgift betalas om du är under 25 år.

Köra från Stansted till London

Det tar ca en timme att köra in till London från Stansted. Detta beror dock till stor del på trafiken som vid rusningstider kan sakta ner ordentligt. Den bästa vägen från flygplatsen till huvudstaden går direkt via väg M11. Följ bara skyltningen och håll dig hela tiden på samma väg.

Ca 2,5 km söder om flygplatsen vid Southgate, ligger en bensinstation som håller öppet 24/7, vilket kan vara viktigt att veta om du behöver tanka.

OBS! Om du ska köra inne i London måste du veta om att det numera finns något vid namn Congestion Charge Zone. Denna zon är avgiftsbelagd och kostar ca 11 pund att få köra i mellan måndag och fredag.

Från Stansted till resten av England

Om du har anlänt till Stansted men vill ta dig vidare till andra städer förutom London, då kan du ta flera vägar som leder till andra destinationer också. Olika närliggande orter är exempelvis:

 • Sheering
 • Harlow
 • Anstey
 • Brentwood

Den mest intressanta staden att åka bil till från Stansted och som ligger i nordlig riktning, är Cambridge med sitt berömda universitet. Ta väg M11 norrut och kör av när vägen delar sig och övergår till A14. Cambridge är en gullig och känd stad med anrik historia, inte bara vad universitetslivet beträffar.

Vill du åka ut mot havet, kan du istället ta väg A120 mot Colchester och sedan vidare österut mot det stora blå.